cicho. cicho.
cichuteńko
z przymkniętymi powiekami
i z bukietem kwiatów
w każdym liściu
widzę ciebie
w każdym trawy źdźble najmniejszym
i na każdej ławce
z tobą w deszczu
pięknie moknąć
albo nosić parasole
albo bukiet kwiatów?
czuć twój zapach
pić herbatę
i w tym zamknąć bez wahania
czas mojego życia
spacerować
albo leżeć
i całować twoje palce
patrzeć w biały sufit
w tychże kwiatach
najpiękniejsza
we śnie moja
zawsze pierwsza
choćby i bez kwiatów?
tutaj tylko
kochać. tęsknić.
wzdychać. szlochać.
biegać. siedzieć.
chodzić. skakać.
albo śpiewać tę piosenkę.
o tym mieście?
o jej oczach?
albo kwiatach.
tym bukiecie.
Dodane przez Meles
dnia 02.04.2011 14:31 ˇ
5 Komentarzy ·
747 Czytań ·
|