Nie jestem autorem alfabetu
Ani wydawcą książek
Ale żeby dojść do poetyckiego tekstu
Trzeba wyczytać miłości watek
To przecież proste
Ludzka to sprawa
Jak światło i cienie
Czasu oprawa
Składając życie - noce i dni
Fakt dobrych wieści także i złych
A wiedza gromadzona co w sercu się tli
Nabiera treści głęboko duchowych
I nie ma potrzeby tworzyć teorie
Co rozumuje a nie pojmuje
Baza doświadczeń znaczy rękojmie
A język pisany nie dokonuje
To tylko przesłanie tej części wiedzy
Taki to praktyk może odczytać
A że w miłości, nic nie przybywa niestety
Trudno z inwencją ja porównywać
Czas jak i człowiek ciągle ten sam
Taki tytuł albo szata linę przeciąga
A mózg do ducha jaki przybiera stan
Że nowoczesność szczyty osiąga
Lecz to są słowa nierozpoznane
Nic nie znaczące dla bezmyślności
Jakoby zegary usadowione
Pouczające wolną przestrzeń świadomości
Dodane przez kenezmajnas
dnia 04.03.2011 10:28 ˇ
3 Komentarzy ·
552 Czytań ·
|