samotność stała się erotyczną mechaniką Gali
oczy dynamiką miłosną. sprzedaje ciała bez ceny. bezsensowna
anarchia dla mas. znalazłam formułę - powiedziedziała
zamykając usta na zawsze. nie mówi! wie! czyta od tyłu. Gala -
wielki szary ptak. ma siedem
serc. każdego dnia wyjada z ciebie kawałek po kawałku
resztki miłości. płaczącym spojrzeniem zabija masy mas.
niesłodkie i niegorzkie dni. smutne wieczory. czy ptak może pić
wino? - pyta. nie wiem - odpowiadam - ptak nie może mówić.
brakuje mi epilogu - szepnęła. i może odleciała.
a może nie...
Dodane przez Miggy
dnia 23.01.2011 10:09 ˇ
8 Komentarzy ·
1001 Czytań ·
|