stań za mną i obejmij
spójrz nad ramieniem
a pokażę ci odlatujące ptaki
trzymam w dłoni pióro
które możesz zabrać
i zachować do wiosny
a kiedy powrócą powiesz
- witajcie, czekałam
ale to nie będą ci sami
chociaż barwy się powtórzą
i nikt nie podziękuje
najwyżej zwolni i zapyta
- ciągle czekasz?
wtedy stanę za tobą
i gdy wiatr uspokoi włosy
ten sam horyzont
się ukaże pytając
- ma co czekasz?
jeszcze czas
jeszcze wiele piór zostanie
byle móc patrzeć
Dodane przez mastermood
dnia 28.12.2010 01:46 ˇ
11 Komentarzy ·
819 Czytań ·
|