Pada, pada śnieżek pada
dzieciom bajki opowiada
o śnieżynkach i bałwankach
i zabawach wnet na sankach.
W domach wszyscy się krzątają,
by tradycji zadość czynić
jest zwyczajem polskim przecie
siąść przy stole wigilijnym.
By podzielić się tym chlebem
swoim szczęściem, zdrowiem
całym sobą przez rok cały,
a zapomnieć o niesnaskach.
Bo to nastał czas radości,
że w te nasze szare progi
choć na chwilę Pan zagości
i do serca miłość wnosi.
Radość duszę nam rozpiera
śpiew wesoły w usta ciska,
że niedługo się narodzi
nasze nowe życie ta Dziecina!
Dodane przez Kasiameg
dnia 25.12.2010 05:57 ˇ
4 Komentarzy ·
691 Czytań ·
|