Po-nie-działek
okrutne Monstrum bez końca
udręka mieszkańców Podsłońca
nie walcz
nie bierz przykładu z Szewczyka Dratewki
podpisz pokój w Pokoju
oswój
Działek po nie
więc
nie myśl o śliwkach na sośnie
i krzywym płocie pod lasem
maraton ambitnych szczurów
wygraj z najlepszym czasem
Po niedziałek
po nie działasz
bo
pod sosną cię obległy śliwki i ich przetwory
otwarły świat rozległy i ścięły nieco kory
Niepodziałek
nie podzielaj
niepodzielnych zdań
po trzech fakultetach pań
Podziałek nie
połączek tak
buduj mosty gdzie ich brak
Poniedziałek
potwór o pozornej długości dwudziestu czterech godzin
fizycy i psychicy zachodzą w głowę
jak tysiąc czterysta czterdzieści minut
może trwać tak długo
Dodane przez Leipziger
dnia 18.11.2010 15:21 ˇ
3 Komentarzy ·
850 Czytań ·
|