... a gdyby tak udało się przeznaczenie oszukać,
znaleźć dziurę w czasoprzestrzeni,
wynaleźć maszynę zaginającą oczywistość...
... aby być i sensownością obdarowywać
i obdarowanym zostać
aby zgodność rzeczy i wszechrzeczy posmakować
aby zaufać i ufnością paraliżować niezgodność wszelaką
aby ze spokojem spojrzeć w oko otchłani
i wyrecytować jej dumnie, zdanie człowieka wolnego od spuścizny wspomnień krwistych...
... możliwość niemożliwa, a pomimo to i tak wypowiedziana...
Dodane przez gallkt
dnia 16.11.2010 08:22 ˇ
4 Komentarzy ·
637 Czytań ·
|