najtrudniej opisać to, co w pełni ruchu
wzruszone powiewem wiatru
ziemskie przyciąganie
ogrzane słońcem
otulone mrozem
teorie związane z kinetyką
kwitują to mottem: ciągłość, niezmienność i wieczność
i tak trwa
Ona w ustawicznym pędzie ku poznaniu
tajemnicy przedmiotów najpierw
później kolorów i kształtów
następnie znaczeń słów i zdań złożonych
wielokrotnie, współrzędnie i por30;
nie przeczuwa jeszcze
że czekają na nią niespodzianki losu
przeszkody z metalu, plastiku i drewna
ludzkiej zawiści, nienawiści, podłości
na razie próbuje umiejscowić się w rzędzie figur
z których każda wyraża inny typ godności
Dodane przez marilliusz
dnia 05.10.2010 20:19 ˇ
4 Komentarzy ·
652 Czytań ·
|