Wokół mydlane bańki fruwają
mieniąc się kolorami
o zapachu płynu do naczyń
na podwórku pełno dzieci
łapią je uradowane
Mydlane bańki na wietrze
A na wodzie dmuchane materace
pływają gdzie się tylko da
czasem ktoś spadnie
i pod nosem zaklnie by nie słyszał nikt
Dmuchane materace na tafli wody
Na łące rozłożonych kilka kocy
wśród morskich fal traw
tu w śród kolorowych kwiatów
tam w wysokiej zielonej trawie
szukają spokoju młodzi
Koce na zielonej łące
W cieniu jabłoni hamak zawieszony
bujany delikatnie
czasem owoc mi spadnie
prosto na głowę
zasypiam pomału
W hamaku bujanym marzeniami...
Dodane przez r_mantui
dnia 13.09.2010 11:00 ˇ
3 Komentarzy ·
683 Czytań ·
|