Codziennie miła tęsknię bardziej jeszcze,
Codziennie kocham jakbym stracił głowę,
Codziennie żyję w Tobie miła wreszcie,
Codziennie jesteś serca mi połową.
Codziennie więcej dobra rośnie we mnie,
Codziennie czekam aby Cię utulić,
Codziennie życie widzę już przyjemniej,
Codziennie czekam w plątaninie ulic.
Codziennie rośnie miłość w sercu moim,
Codziennie tęskno mi do Ciebie miła,
Codziennie dobrze chleb codzienny kroić,
Codziennie z Tobą, w Tobie moja siła.
Codziennie razem łatwiej znosić szarość,
Codziennie z okien patrzącą nam w oczy,
Codziennie nawet gdy nadejdzie starość,
Codziennie przecież, bo nas nie zaskoczy.
Codziennie wiemy, serca biją wzajem,
Codziennie ślemy słów miłości wiele,
Codziennie ucząc siebie się nawzajem,
Codziennie wiemy czas nam przyszłość ściele.
Codziennie z Tobą siebie znów poznaję,
Codziennie pragnąc dobro Ci oddawać,
Codziennie pragnę aby dzień był majem,
Codziennie serce w Twoje dłonie składam.
|