W ostatnim tygodniu
sierpnia 2010 roku
zginęło na drogach 96 osób!!!
Na świecie toczą się wojny
ale w żadnej z nich
nie ginie tyle ludzi w ciągu tygodnia!
W moim Kraju jest demokracja
jest wolność i pokój
i aż tylu idiotów na drogach! -
(.)i jest tak każdego tygodnia!!!
Mojego Kraju
nie dotknął kryzys ekonomiczny
ale dotyka niż demograficzny!
(a do tego handel dziećmi
i inne obrzydliwe faty) -
nie sposób się nie martwić! -
(.)że za jakiś czas
pozostanie tylko ślad
na krótki czas!!!
...
Może bredzę?
Jest przecież sugestia
(tonem polecenia)
żeby się cieszyć
Komu do śmiechu
niech się śmieje
Komu do płaczu
niech płacze
Kto ma rozum
niech rozumuje
nie zabierajcie
tej przyjemności
i wiary - tylko ona
niektórym została!
Dodane przez cytrus
dnia 01.09.2010 16:02 ˇ
9 Komentarzy ·
674 Czytań ·
|