po przekształceniu planety
w nanotechnologiczny organizm
zdolny do życia bez solarnej gwiazdy
należało zbawić któregoś z mieszkańców
on jeden zasłużył na bolesną wieczność
wiedział wszystko o efemerycznych plejadach
kultach cargo konspiracji nielicznych
zrekonstruowaliśmy cały układ nerwowy
z narządami zmysłów
trzymamy go głęboko pod powierzchnią
rozpiętego na kilkumetrowym dysku
poddajemy najwymyślniejszym torturom
pozbawiony narządu mowy
nie potrafi krzyczeć
utwór inspirowany obrazem H.R. Gigera o tym samym tytule
Dodane przez vacuum
dnia 28.08.2010 10:30 ˇ
10 Komentarzy ·
683 Czytań ·
|