po co i na co
moi nudni bracia
płaczą
bo farba obłazi z okien
one zawsze w porę
jedzą ciepłe i płacą rachunki
a ja oddycham
przez uchylone drzwi
pod przęsłami nad rzeką
wolno
zabrania się korzystania z toalety
w czasie postoju pociągu na stacji
na moście można
wiem gdzie
potrzeby dalekobieżnych kobiet
zamieniają życie
w gorzki deszcz
szyny, koleje, ramy
zamknę rozkład
zamknę powiekami obraz
rozchylę usta
nie na krople
na własny ogród
na niespodziewanie słodki kwiat
dla niego się otrząsnę
i pomaluję okna
Dodane przez stepowy
dnia 11.08.2010 17:38 ˇ
14 Komentarzy ·
817 Czytań ·
|