Przyszedł do mnie dziś wójt z gminy
sprawdzić moje pole,
bo usłyszał iż mi na nim
wyrosły korbole.
- Ciekaw jestem jak to robisz,
może czynisz cuda?
bo mówiłeś przed miesiącem,
że wręcz się nie uda.
Przecież miałeś sołtysowe
na swoim "hodować"
by mógł szybko u nas w gminie
je zakontraktować.
Wszak on Tobie obiecywał
unijne dopłaty,
spłaciłbyś już wtedy pole
do ostatniej raty!
Drogi wójcie ja z tym dziadem
wiecznie koty drzemy
i przypuszczam,że już sobie
wnet nie pomożemy!
Dodane przez Dobromir44
dnia 17.07.2010 14:18 ˇ
11 Komentarzy ·
920 Czytań ·
|