*
Głęboko wewnątrz domu z piernikowych serc
tańczą zapachy a ponad rozgrzanym piecem
szeleszczą nitki światła w kolorze
rozpoznaję cynamon, imbir i goździki
Makowe główki wyglądają przez okno
stoją na straży świątecznych ciasteczek
przyprawionych garścią snów
i gwiazdkowych życzeń
**
Przy ciepłym stole siedzą
Antoś Zosia Jaś i Małgosia
śmiejąc się jak stokrotki
jedzą półksiężyce
a gwiezdny pył
spada na podłogę
Okruchy zjada kot
stary jak świat
Dodane przez agnesinez
dnia 04.07.2010 17:55 ˇ
2 Komentarzy ·
697 Czytań ·
|