Obserwator świata, cichy marzyciel,
Co chowa swe myśli w pokrywie normy.
Chodzi środkiem drogi, patrząc na życie,
Niczym na naturę, od drzew po sztormy.
Trochę, niczym dziecko, co pragnie zabaw.
Trochę, jak dorosły, co walczy z myślą.
Czasem zwykły chłopak, chodzi po pubach.
Czasem romantyk... Sny mu się przyśnią.
Kim jestem? Zapytaj! Jeśli chcesz wiedzieć,
Może Ci odpowiem, a może i nie.
Gdy poznasz mnie lepiej możesz powiedzieć
W twarz, co o mnie myślisz, nim czas przeminie.
Dodane przez Marzyciel
dnia 20.06.2010 17:11 ˇ
9 Komentarzy ·
593 Czytań ·
|