ten rodzaj troski sięga dolnych partii
brzucha
nie można wynająć oddzielnie bez niej
byłoby znacznie piękniej
gdyby tak bez czekania opróżnić skarbiec zabrać
najcenniejsze
nie potrafi kiełkować w cieple dłoni własnej
szklarni jałowej ziemi
nie pomógł nawóz trzeba
obcą karmić ptasim mlekiem
złotym
szelestem zagłuszyć sumienie
serce
kropelkę traci zaledwie
piankę ze świeżego udoju
cała reszta dla niej prócz zapachu oliwki
bambino
nie rozróżnia jeszcze piersi rąk imion
zabrane nikomu
Dodane przez zorianna
dnia 04.06.2010 23:23 ˇ
14 Komentarzy ·
1199 Czytań ·
|