zbliża się poród zimy wreszcie
najradośniejsza wiadomość dziś
i najprawdziwsza jaka mnie cieszy
bardziej od gratisowego pudełka czekoladek
i beztroskiego surfowania w internecie
w księżycem bladym areszcie
gdy dzieci śpią kamiennym snem
jak przejechane gołębie
zakurzone zabawki harcują
a rybie oko lśniąc z nas drwi
ogrzeję się przy kominku zimy
cieplejszym od twojego spojrzenia
po wielotygodniowym poście
gdy marzliźmy we dwoje choć w lecie
tak że nasze oddechy
grzechotały bryłkami lodu
że to mogłeś być Ty
zamieniać w to drapieżne zwierzę
nigdy nie uwierzę
zapłaciłabym chętnie, by zapomnieć
tylko jaką walutą - zdradź
Dodane przez kaslach2
dnia 20.05.2010 11:18 ˇ
7 Komentarzy ·
584 Czytań ·
|