Bialy snieg blyszczacy bialo
Krwa sie rozlala po nim
Z czerwonych litr napisano
Rzeczpospolita i ze orlem swoim
Z wielki czcionki slowo Polska
Czy Polonia nazwana
Tacym imiem jest ochrzsciona
Ojcizna wielka moja
Swieta ziemie mej Ojcizny
Nie podlegla jest ona
Czy sie wojna zachwycano
Polaczono z sasiadztwa
Bylismy w jednosci cala
Ze slowianskiego zwiazka
Zdarzyl czas podzielu nasi
Narodom i na wieka
Nie zapomniemy te calosc
Nasi zwiazki slowianski
Zostalismy krewne bracie
Lancuchami historii
Choc od dziejow tacych dlugich
I przecieglej masakry
Spokrewnione tym narody
Zmienili sie stosunki
Szabla bili sie polacy
Po swym bratom w okrutni
Spotkaliszmy wszyscy razem
Te agresje ze strony
Przelala sie krew slowianska
Upadlych wojnow bitwy
Na sniedze czerwone plamy
Dwaj kolorzy symboly
Przeleciel orzel krolewski
Stal on godlem choragwi
Rzeczpospolita podpisano
Imie mojej ojcizny
Dodane przez jerzy
dnia 08.05.2010 20:19 ˇ
6 Komentarzy ·
596 Czytań ·
|