Stój i czekaj
dzisiaj z samego rana,
jutro tuż po południu,
pojutrze całą noc,
wiosną, która nie chce nadejść,
latem, jesienią
i zimą, która nie chce odejść.
Stój ot tak, jakbyś tylko czekał.
Czekaj spokojnie, jakbyś tylko stał.
Przecież wiesz,
że ktoś musi stać,
że ktoś musi czekać,
dzisiaj z samego rana,
jutro tuż po poludniu,
pojutrze całą noc,
wiosną,która nie chce nadejść,
latem, jesienią
i zimą, która nie chce odejść.
Stój i czekaj,
jakbyś tylko stał i czekał.
Nawet tylko za tego,
co samotny gdzieś stoi
i na kogoś wciąż czeka.
Dodane przez swacha marian
dnia 14.03.2010 12:36 ˇ
4 Komentarzy ·
577 Czytań ·
|