Co to jest ciekawość
To raczej niepokój
Dokąd ta pomyślność
Po święty spokój
Brak duchowej możliwości
Cuda czasem się zdarzają
Lecz w kierunku ku spadkowi
Wykresy malują
Czas pobytu na ziemi
Ile pokoleń trwa
Z jakimi śladami
Pozostaje inwencja
Więc ciekawość bezgraniczna
Może działać niczym cuda
Nietykalna sympatyczna
Wierzy że się przenieść uda
Lecz z miłości nie pochodzi
Nie posiada serca ducha
Może nawet ciało wskrzesi
Bo na zimne chucha
Dodane przez kenezmajnas
dnia 07.03.2010 18:10 ˇ
2 Komentarzy ·
566 Czytań ·
|