przebudzić się można w wiele twarzy i figur
i wiele można przybrać czym tylko się chce
ważny w otwieraniu oczu jest cel
ważna jest kolejność spojrzeń
na ścianę na sufit na dłoń
która w większej części składa się matematyki
nałogowo budzę się każdego dnia
i nałogowo zasypiam
światło spada na mnie a potem spływa
opłukując mnie z myśli
nie pamiętam już chwili kiedy to się zaczęło
pierwszy zatrzask oczu
pierwszy kilkugodzinny sen
teraz bez niego jestem cieniem bez sił i wiary
za późno na leczenie
i w ogóle czy chciałbym z tym kończyć?
jestem byłem będę
narkoholikiem
|