Znam smoki mieszkające w dali
I nie znam smoków mieszkających blisko.
Jest słodki smok imieniem Ali,
Rozumie wiele i wie prawie wszystko.
Parzy herbatę wyśmienitą,
W czarce podaje ją porcelanowej.
Piecze faworki smakowite
I szpinak smaży z sokiem malinowym.
Taki pogodny i wesoły,
Gdy oczy ma brązowo uśmiechnięte.
Śmiech smoka niesie się dokoła.
Smok sączy wino wczoraj napoczęte.
Wypijesz za mnie lampkę wina,
Mój smoku, mieszkający za górami?
Za oknem szarzeć już zaczyna
Nadchodzi pora, by pogadać ze smokami.
Dodane przez wiese
dnia 06.02.2010 15:30 ˇ
8 Komentarzy ·
1072 Czytań ·
|