Wraca do domu,
który sam zbudował.
Z rodziną,
którą sam założył
- bo wszyscy tak robią...
Tak właściwie nic
nie osiąga ostatecznego końca.
My tylko otwieramy drzwi
i staramy się dojrzeć to,
co dopiero ma nadejść
Tak skończyło się nasze dzieciństwo
ogłupione lampką taniego wina
i zaduszone pierwszym papierosem
Nadal tonąc w zdjęciach
wspominasz swoją księżniczkę?
Wierzysz,że tworzyliście zgrany duet?
Ona codziennie zmywa naczynia
po uczcie swego księcia,
który obiecał jej złote góry,
a dał szare życie i tanią obrączkę
Oni chcą,
abyś był taki jak oni,
bo wygrałeś - oni nie.
Dodane przez agapiotr_2008
dnia 29.12.2009 23:37 ˇ
5 Komentarzy ·
599 Czytań ·
|