Tomczykowi
musisz to wiedzieć mówi
zanim nauczysz się rozróżniać na plastrach
robotnice trutnie matki jaja czerw
zanim będziesz umiał ocenić dojrzałość miodu
unosi daszek a ja opieram dłonie o płótno
rozpięte na powałce
drżący gwar wędruje do serca
rozgoszcza się ciepły pachnący
wypełnia słodyczą scala
i porywa w najdalsze zakątki
kiedyś żwirowa ścieżka do sadu zamilknie
zbiegnie się z innymi drogami tam
gdzie ledwie tlą się kontury
ale słońce spopieli do reszty
tylko przyciasną marynarkę
mojego mistrza
Dodane przez przemek
dnia 09.12.2009 03:39 ˇ
2 Komentarzy ·
1180 Czytań ·
|