cudzie cudów
przepiękny Apollo
supermęski, wspaniały
mitem jesteś
dobierasz słowa, gesty
pragniesz by przyszła do ciebie
piękna Wenus
...
wstając rano denerwujesz się,
zona krzyczy, pretensje ma zawsze
znowu coś jej sie nie podoba,
nawet kranu nie można dokręcić
...
patrzysz w lustro
masz piękne włosy, usta
jesteś tak męski więc o cóż jej chodzi
że ciężar życia przygniata
że pieluchy prać trzeba
dzieci płaczą
bałagan
...
to nie ważne
bo do ciebie ma przyjść dziś twa Wenus
znów ją ujrzysz
i znowu odejdzie
krótki uśmiech ci pośle
pocałuje na szczęście
i odpłynie
...
będziesz marzył o cudzie
aż się stanie płomieniem
i połączą się węzłem
cudna Wenus z przepięknym Apollo
...
i o życie
znowu będą i pieluchy
i krzyki
i to lustro
O! Apollo spójrz na twą Wenus
...
ktoś obciął jej ręce
Dodane przez rainbowanahel
dnia 22.11.2009 18:44 ˇ
0 Komentarzy ·
681 Czytań ·
|