Spadająca gwiazda tnie niebo
Oaza spokoju jest pusta
Studnia życzeń wyschła
Człowiek bez imienia
idzie przez śnieżną pustynię
Pustelnik w zaciszu drzew
pije wino i je chleb
Słodki głos mówi -
jesteś moim wschodem i zachodem słońca
Nie pytaj,
czy także księżycem!
Śpiąc przespałeś pół świata
Pan mówi - CZEKAJCIE NA DOSKONAŁY DZIEŃ
Może kiedyś dowiem się wszystkiego
i przestanę wierzyć w kłamstwa
Kim jesteś?
Kupiłeś sobie nowe serce
myślisz, że możesz ocenić życie,
którym dotąd żyłeś?
Prorok z wysokiej góry krzyczy -
ŁAMCIE PRZYSIĘGI
ODDYCHAJCIE ŻYCIEM,BO POKUTA I ŚMIERĆ
NIE ZAWIODĄ WAS DO BRAM RAJU!
Dodane przez agapiotr_2008
dnia 17.11.2009 06:10 ˇ
4 Komentarzy ·
582 Czytań ·
|