gdzie mieszka wczorajszy dzień
co zużył prąd wyjadł cukier
zaplamił krawat
a nie rozwiązał problemów
o średnim stopniu trudności
gdzie mieszka oczekiwanie na dziecko
co przesuwa pustą kołyskę pod okno
rankiem opuszcza roletę
by słońce nie parzyło poduszki
gdzie mieszka to oddalenie
od siebie
co ludzie budują latami
i nazywają przywiązaniem
czy posprzątasz wieczorem
wszystkie niedokończone zdania
zawieszone w mianowniku
obok kluczy
nim się obudzę
Dodane przez Vanessa
dnia 11.10.2009 21:17 ˇ
10 Komentarzy ·
1132 Czytań ·
|