Dusze z ciałem łączą zaślubiny
nie są one jednością
dlatego mogę nocą usiąść
na twoim parapecie
i zapukać w szybe
nie obudzisz się ze swojego łóżka
dopuki nie przyjdzie po ciebie starzec
wsunie ci w rękę świeczkę
jasną jedynie jak papieros
dlaczego nie zdążyłeś się zapytać
po co cię obudził
i musisz chodzić po ulicy
jak rozwiany popiół
dlaczego zapomniałeś go zapytać
po co cię obudził
skoroś tak chętnie wyciągał do niego rękę
Dodane przez raphaelism
dnia 28.08.2009 12:54 ˇ
2 Komentarzy ·
629 Czytań ·
|