nie zasypiam już ze znakiem krzyża
na ramionach
więc bądź moją obroną
czytaj mi najpiękniejsze historie
o początku i końcu
świata w nas
bo myśli nietrwałe są zawsze
jak okruch chleba
a rzeczy które trwać będą wiecznie istnieją tylko tam
gdzie księżniczki, żaby i pocałunki
chciałabym ci tyle powiedzieć
o tych mało istotnych rzeczach
o zdobywaniu szczytów z językiem na wierzchu
mostach
kotach i psach
sierści na twoim ubraniu
o międzyludzkich domyślaniach
Dodane przez judzia
dnia 09.07.2009 21:06 ˇ
4 Komentarzy ·
887 Czytań ·
|