może jesteśmy wymyśleni
jak awatary w second life
którym kiedyś
kiedy stworzymy
sztuczną inteligencję
też ofiarujemy wolność
niech same urządzają swój świat
lecz w istocie będą tylko regulować
natężeniami pól w krzemowych płytkach
których nigdy nie zobaczą z zewnątrz
tak samo jak nie poznają
smaku malin
dotyku dziecięcej dłoni
zapachu skoszonych łąk
zajęci własnymi sprawami
rzadko znajdować będziemy czas
by zajrzeć do nich i zobaczyć co robią
a jeżeli już to tylko po to by nacieszyć się świadomością tego że niczego o nas nie wiedzą
Dodane przez maksencjusz
dnia 07.07.2009 12:47 ˇ
9 Komentarzy ·
923 Czytań ·
|