bo kochać można różnie
na wznak i na opak
niecierpliwie
w ciągłym pośpiechu
w białym kapeluszu cnoty
z naręczem wierszy we włosach
z tym co dobrze pozwala zacząć dzień
z poczuciem humoru i jego brakiem
miłość ma jeden cel choć twarzy wiele
istnieje nawet jeśli ukryta za punktem widzenia
broni swego aż do bólu odrzucenia
lecz jedno w niej jest pewne
zmusza do pracy nad sobą
aby uśmiech wywołać na twarzy
a w sercu zrodziła się wdzięczność
kochać można różnie
i pisać o niej wiersze trzeba
by najważniejsze w nas było cnotą
a nie wytworem internetowych burdeli
Dodane przez kazek
dnia 05.07.2009 07:34 ˇ
7 Komentarzy ·
686 Czytań ·
|