"Chwalmy śpiewem i tańcem
cuda te fantastyczne"
Agnieszka Osiecka
zagram panu na lutni
pieśń chwały
bo nie zamierzam mieć na wargach pypcia
po tych
które przede mną grywały
i utraciły dotyk
szybko erodowała inskrypcja
material był tak nietrwały
że aż smutny
po tym
zagram panu na cytrze
palce mam lekkie
i nieodkrywcze
nie oddam się zajęciom żmudnym
rzeźbić napisów na pomniku
nie chcę
to dla mnie zbyt trudne
często znikam
i tak naprawdę to mnie łechce
zagram panu na harfie
dłonie i myśli mam brudne
coś mnie dusi
w gardle
struny szarpie
za mnie
i nieodparcie kusi
Dodane przez gammel grise
dnia 28.06.2009 09:52 ˇ
12 Komentarzy ·
813 Czytań ·
|