Dla zjadaczy ziemniaków tylko słoneczniki
i zakrwawione ucho istnieją realnie
bo w upiornych kolorach
kłębowiskach ptaszysk
jeden Lucyfer może
przemawiać do ludzi.
Nikt tego nie kupuje, nie pragnie posiadać
szaleńca i pijaka chorej wyobraźni
co się szlaja po knajpach
zadaje z dziwkami
głosząc miłość bliźniego w pijackim amoku.
Kiedyś, w szarej godzinie spełnionej nadziei
spokorniali szydercy przezornie zamilkną.
Wtedy czas się wypełni i niejeden rabuś
dla jedzących kartofle będzie gotów zabić.
Dodane przez Mateusz Kielan
dnia 14.06.2009 06:23 ˇ
2 Komentarzy ·
519 Czytań ·
|