Pomiędzy dwiema kobietami
jestem samotny
pomiędzy dwiema ojczyznami
jestem samotny
naznaczony piętnem szaleństwa
ośmielam się mówić "być może"
na żadne z postawionych pytań
nie potrafię odpowiedzieć
pomiędzy kościołem a synagogą
pomiędzy krzyżem a macewą
stoję
jest mi obojętne która ziemia
będzie moim cmentarzem
jak również czy choć jedna linijka
mojego wiersza stanie się
początkiem nowego porządku świata
stoję swoją lewą stroną na lewo
stoję swoją prawą stroną na prawo
dzisiaj tylko twoje dotknięcie dłonią
jest dla mnie ważne a wszystko inne
ciemność
1979 -2009
|