Młodzi nie krochmalą już kołnierzyków
nie zapinają się pod brodą - ulegli demokracji
przyszła o zachodzie słońca nikt nie wie skąd
obca - dziwnie się zachowuje
mówi co jej ślina na język przyniesie
puszcza się na lewo i prawo
w świetle dnia wygląda inaczej
zadaje niewygodne pytania mąci w głowach
wszystko jej wolno
faceci na jej widok wariują
porzucają dawne idee
jedni mówią że pochodzi z południa
inni zaś że zza wielkiej wody.
Dodane przez Falvit
dnia 10.05.2009 17:48 ˇ
4 Komentarzy ·
609 Czytań ·
|