dziś nie wystarczy być na każdej stronie
wkładki poczytnej gazety
nie da się tylko przestawiać księży
i ustawiać świeckich
jak mają mówić o kościele powszechnym
nie wystarczy bierzmować co roku młodzież
licząc ze Duch święty ich poprowadzi
ale trzeba jeszcze mieć pomysł
aby kościół jako wspólnota nią rzeczywiście była
a nie tylko na wykazie corocznych sprawozdań
komu dano ten będzie podwójnie sprawdzany
po tamtej stronie gdzie miłość zawsze służyła
Dodane przez kazek
dnia 29.03.2009 21:07 ˇ
3 Komentarzy ·
518 Czytań ·
|