od brzegu spraw odbijmy
burza jest tylko w nas
ptaki nie przeklinają piskląt
one gubią się w czasie
wierzmy łódź nas nie pogrąży
lusterka zdjęć nad nami
patrzmy twarze naszych błędów
jest też czarny piesek
już czeka na nas - śpi
od cichego morza - popiół
a bzy i truskawki co rok
wieczory ogłosi czajnik
słuchajmy - poeci jeszcze milczą
płyńmy szukając zatok rąk
uwierzmy latarniom oczu
porzućmy burze naszych serc
resztką sił odnajdźmy nadzieję
Dodane przez swacha marian
dnia 19.03.2009 22:29 ˇ
3 Komentarzy ·
675 Czytań ·
|