Masz całkiem eleganckie chmury. Mleczne wspomnienia
wypełniają kwadrat powietrza z którego
chwytasz sny. Wywleczone języki jak skrzydła
gotują się do lotu.
Masz całkiem eleganckie chmury z ziemi i wody.
Z potu rytuału i śpiewu cichych modlitw
jest całe twoje niebo. Wyschłe języki bełkoczą
a ptakiem też nie jesteś.
Masz całkiem eleganckie chmury. Kolumny świątyń
jak suche badyle po których wspinasz się
by zakrzyczeć słońce. Masz całkiem eleganckie
chmury których się wyrzekasz.
Dodane przez Allal Dawidow
dnia 18.03.2009 22:38 ˇ
5 Komentarzy ·
698 Czytań ·
|