pochylona sylwetka
czarne gęste włosy
uśmiech że radość kącikami
o śliwę oparł rower
co go srebrny kornet kosztował
a sam jak prezentuj broń
przez próg rodzinnego
- Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!
długo i mocno obejmował
kulawych braci na ławie
uściskał bratową - gdzie Adam?
- pokładają z Jaśkiem ściernisko
biegnij Właduś do uboczy
wołaj na obiad
obok ziemniaków nałożyła
chochlę ugotowanej kapusty
jak lewą rękę do prawej
gdy się wymawia amen
Dodane przez stary krab
dnia 14.03.2009 09:21 ˇ
2 Komentarzy ·
814 Czytań ·
|