święty jaszczurek tłumaczył
działanie pełni księżyca i rytuały psów
na kozim mostku w szarym krajobrazie
gdzie posrebrzona zima
jak wieloryb w dalekość płynie
trudno dać imię niewidzialności
w powszednim kształcie szczęścia
mój cud to kwiaty i kamienie
odgłos biegnących koni
sny o walce z wężem
w głębi muzyka ze śpiewem ptaków
książka jak szumi wodny młyn
piosenka dziś jestem samotny
statystyki ile nocy dłuższych od dni
w znaczeniu słowa amen
exhibicjonizm ciał
Dodane przez elvis
dnia 19.02.2009 08:51 ˇ
3 Komentarzy ·
705 Czytań ·
|