Nie wiele wiesz gdy życie mijasz bokiem
Nie wiele wiesz
Nie wiele
Drwiąc gdy spada łza
To nie wirtualny świat - gdy naciskasz enter
[algorytm - to nie bicie serca]
Zamykają się przed tobą światy wszystkie
Zdradziłeś nim się narodziłeś, nim ułożono
Cię w kołysce
[natura judasza]
ostatnie spojrzenie za siebie
gdzie cienie
[jesteś prowokacją]
Do bez-tęsknoty i do bez-myślenia,
Do tych, co mają tak za tak - nie za nie,
Bez światło-cienia...
Tęskno mi, Panie...
[C. K. Norwid, Moja piosnka]
Dodane przez bronislaw
dnia 18.02.2009 22:11 ˇ
5 Komentarzy ·
1088 Czytań ·
|