Malowali mi skrzydła krucze
w kolorową jaskrawą perwersję
lecieć kazali w szum skrzydeł
w krakanie pełne agresji
Kropka tęczy na tle chmur
nad wioską gdzieś na Kresach
To było przecież tak dawno
a ja idę wciąż w innym przebraniu
przez życie wcale nie lepsze
choć barwne - na Manhattanie
Ostatnią maskę zakładam
myśli przykrywam foliowym workiem
i kładę się teraz do snu
na trochę dłużej niż zwykle
Krzyk mew nad Nowym Jorkiem
cytaty: Jerzy Kosiński
Dodane przez jawor
dnia 10.02.2009 09:48 ˇ
14 Komentarzy ·
1572 Czytań ·
|