to w niej zapisana jest
Twoja i innych droga
Twoja tłustym drukiem
czytając ją
przemierzysz świat
nie tylko wzdłuż i wszerz
lecz wszystkie zakamarki
swój cel odnajdziesz
będziesz jego strofami manipulować
pamiętaj z trasy nie zbaczaj
podążaj z szacunkiem
a kiedy dotrzesz do setna
zrozumiesz właśnie dlaczego
Ciebie w tę podróż
autor wyprawił
może tylko jesteś pionkiem
w tej grze
On czuł i był pewien
że się nie ugniesz
prawdę wyjawisz
na śmierć niewinnego skazali
staniesz w Jego obronie
strofy pozmieniasz
po skończonej podróży
jedno słowo nie oglądając się za siebie
dopiszesz
niewinny
Dodane przez alakoros
dnia 25.01.2009 08:41 ˇ
12 Komentarzy ·
685 Czytań ·
|