Gdyby piecyk gazowy był promem kosmicznym
nie musiałbym koniecznie chodzić na zakupy
i gdyby na księżycu były wolne działki
wyrzygałbym wszystko co do tej pory zjadłem
i nawet kiedy szafa stałaby się windą
nie musiałbym koniecznie czuć się tu potrzebny
i nawet kiedy babci urosłyby wąsy
oglądałbym z nią zdjęcia jeszcze gdzieś sprzed wojny
i nawet gdyby oczy wyszły jej z orbity
nie szukałbym w szufladach mojej tępej brzytwy
gdyby piecyk gazowy był promem kosmicznym
nie szukałbym w szufladach mojej tępej brzytwy
Dodane przez Kamil Brewiński
dnia 22.01.2009 11:43 ˇ
2 Komentarzy ·
1002 Czytań ·
|