Myślałam,że jeśli święta
I nastrój przyprószony śniegiem
To będzie wiersz - odkrywczy
Z myślą nad podziw głęboką
A tu... nic
Wena poszła w kąt
Polot się roztrwonił
Nawet rymy nie dają się złożyć
Biały wiersz... być może
Lecz przypadek rządzi nim
Nie serce
Może dlatego, że na spacer nie poszłam
Drogą wśród pól zawianą
I nie wdychałam mrozu
I zapachu wiatru
Może dlatego, że sami w te święta
Bez gwaru gości wielu
A może kochałeś mnie dawno trochę
A moje oczy przygasły
W lustra przyganie
Może lepiej gdy powiem
Biały wiersz....
Dodane przez teessa
dnia 13.01.2009 20:39 ˇ
4 Komentarzy ·
526 Czytań ·
|