pojawiają się już pierwsze plamy na oczach
pewnie będą wybuchać nie widać rewersu
w okularach przeciwsłonecznych
widać tylko kontur liche odbicie nimbu
powoli choć systematycznie
z liną na cztery łokcie
niżej będzie widać więcej
niżej będą lśnić tęczówki bardziej
i reszta pozostanie milczeniem na niby
a w proch się obróci gdy zanucimy w duchu
na na
na na
teraz czas na mowę i kwiaty
i łopaty i ziemię
do wioseł
do wioseł
później strogonow
i ta wódka pyszna
póki pamięć nie zawiedzie
gdzie kieliszki i papierosy
jak nie odbiją się w okularach oczy
to znaczy że nas już zaskoczył
lub są zamknięte po prostu
i nie widać jeszcze rzeki
przez którą można rzucić kości
i powiedzieć
zostały rzucone
Dodane przez ogeon
dnia 18.12.2008 16:50 ˇ
2 Komentarzy ·
893 Czytań ·
|