Delikatne jak piórko natchnienie
Jest chwilą zapomnienia.
Jedno,krótkie takie marzenie
I głębokie w sercu westchnienia
Stają się obrazem milczenia.
Jest w duszy każdego człowieka-
Cząstka ulotnego skupienia,
Ponoć, co mruga jak powieka.
Czasem śpi iluzja marzenia
Pośród obłoków codzienności
I bagatelnością swej niewinności
Wypływa nutą twórczości.
Wsłuchany w muzyki dźwięki
Odpływam łodzią bez żagli.
Nie istotne,że nie mam ręki
Na sterze, co czas mi tylko nagli
Dodane przez Satyr0085
dnia 03.11.2008 18:07 ˇ
5 Komentarzy ·
697 Czytań ·
|