Mówią że historia zatacza swe koło,
Zatacza w nas okrąg jej odległy czas..
Coś odeszło, chce wrócić, zatrzymać..?
Pośpieszyć...?
Czy ten czas jest lepszy.. czy już nie ma nas...
Wspomnienia wracają, ciągną w dół..
rozpaczy.. nie chcą zabrać na dno..
ja tak czekam dna...
może pod nim drugi - lepszy czas
się zacznie... i zakwitnie wiosna...
jak w tych dawnych snach....
Można milczeć w ciszy
Można krzyczeć głośno
Wszystko to już było...
Co teraz przed dnem?
Może przyjdzie życie..
Weźmie garść rozpaczy
Historię zamrozi..
I ożywi mnie...
....
To tylko nadzieja
Umiera ostatnia...
W naszym czarnym życiu,
Nie jest jak we śnie..
Nie ma czego czekać
Nie ma o co prosić
Ty nie szukaj dna już
Ono znajdzie Cię
Dodane przez niegowska
dnia 12.10.2008 10:51 ˇ
2 Komentarzy ·
657 Czytań ·
|