Wśród pamiątek z podróży
Rzecz najbardziej zbędna
Rękawiczki z czarnej koronki
Nie pasujące do żadnej sukienki
Do nieistniejącego kapelusza
Do żadnego stylu i okazji
Przeznaczone do włożenia
Na dno szuflady
Kupione zamiast butelki Pliski
Różanych perfum
Czy obrazka z muszelek
A może dlatego,że podobne
Miała kiedyś mama
Lub z powodu cierpliwych palców
I wyblakłych oczu koronczarki
Bo oddała im trzy dni życia
Kupione, by ktoś
Odnalazł je kiedyś
Uśpione w zwiędłym zapachu
Tamtego lata
Dodane przez teessa
dnia 04.10.2008 07:23 ˇ
8 Komentarzy ·
635 Czytań ·
|